Internet Marketing Business Network
Image default
Commercial

Het overstappen op een elektrische fiets

We zien steeds meer elektrische fietsen op de weg, en heel logisch ook. Lekker snel op weg met de wind in je rug.

Soorten e-bikes

We kunnen de elektrische fiets opdelen in twee verschillende groepen: de ‘normale’ e-bikes en de high speed e-bikes. Het verschil hoor je natuurlijk al, dit zit in de snelheid. Normale e-bikes gaan namelijk niet harder dan 25 kilometer per uur waar de high speed e-bikes wel 45 kilometer per uur kunnen behalen. Deze e-bikes vallen ook gelijk onder de wet van bromfietsen. Hier zijn geen helmen verplicht, maar worden door ons wel aangeraden.

Aanschaf van de e-bike

Het kopen van een elektrische fiets is echter niet zo eenvoudig als het kopen van een reguliere fiets. Koop je namelijk een verkeerde dan heb je er zeker niet zoveel plezier van. Je goed voorbereiden op de aanschaf van een e-bike is daarom erg verstandig. Mocht je het zelf lastig vinden is het verstandig een verkoopadviseur in te schakelen.

Online of in een fietsenwinkel kopen

Tegenwoordig zijn we er zo aan gewend om alles online te kopen dat we dit ook voor een fiets snel doen. Elektrische fietsen kun je zowel bij een fietsenwinkel als online kopen. Het grote voordeel van kopen van een e-bike bij een lokale fietsenwinkel is dat je al jouw specifieke vragen direct kunt stellen aan een verkoper. Online fietsenwinkels vermelden veel productinformatie bij de verschillende modellen maar vaak niet volledig genoeg.

Budget

Aan het kopen van een e-bike hangt een prijskaartje, daar was je waarschijnlijk wel al achter. Om dit op te vangen zou je kunnen kiezen voor een tweedehands fiets. Echter brengt dit ook nadelen met zich mee. De fiets en de accu zijn al gebruikt en de fiets is wellicht niet helemaal afgestemd op jouw rijgedrag.

Wanneer je een nieuwe elektrische fiets wilt kopen maar krap bij kast zit of niet meteen zo’n groot bedrag kunt missen is het ook mogelijk hier een lening voor af te sluiten. Wat dit je maandelijks zou kosten kun je heel makkelijk zelf uitzoeken met een online lening simulatie. Met een online simulatie krijg je in een paar klikken een indicatie van het maandelijks terug te betalen bedrag.

 

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/simulatie/